Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik održala je danas, 21. prosinca 2021. u prostorijama TZ grada Dubrovnika prezentaciju Projekta TUSDU4YOU, čija je tema primjena IT tehnologije u kreiranju turističkog proizvoda destinacija.

TUŠ Dubrovnik i Obrtnička i tehnička škola Dubrovnik, koja je partner u ovom projektu, a uz potporu Ministarstva turizma i sporta, napravili su video uradak snimljen kamerom 360 stupnjeva, na temu Virtualna šetnja dubrovačkim zidinama.

Cilj projekta je potaknuti inovativnost u promociji turističke destinacije, promovirati primjenu IT tehnologija, te podignuti interes i mogućnost daljnjeg usavršavanja.

Virtualnim šetnjama na hrvatskom i engleskom jeziku, omogućuje se pristup osobama s manjim mogućnostima, kao i osobama s invaliditetom, pristup teško dostupnim prostorima na području
grada Dubrovnika. Projekt je realiziran u periodu od svibnja do prosinca 2021. godine.

Voditeljica projekta, Elva Muratti, nastavnica povijesti i umjetnosti i Jurica Knego, nastavnik geodezije s učenicima snimali su kamerom 360 stupnjeva obilazak gradskih zidina, kulu Minčetu, Bokar, tvrđavu Lovrijenac i ostale dijelove zidina.

Za provedbu projekta nabavljene su posebne kamere i VR naočale za gledanje virtualnih šetnji.

Snimanje i obrada snimljenog materijala napravljena je uz konzultacije Marjana Žitnika, iz obrta Vizir, koji je učenicima približio IT tehnologiju i omogućio uspostavljanje suradnje škola i drugih dionika zajednice u kreiranju virtualnih sadržaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here