Nakon Dubrovnika, Nuncijate, Mokosice, Župe dubrovačke, Konavala i Montovjerne natjecanje “Vratimo djecu na igrališta” se ove godine preselilo u Kupare i to na vanjsko igralište Kupari (ex vojarna).

Djeca kojih se okupilo 140, su se kao i uvijek zabavila uz puno glazbe, vršnjačkog druženja, smijeha, hrane, pića, igara.

Prvo mjesto osvojio je Vito Mojaš, učenik drugog razreda OŠ Lapad, drugo mjesto Valentina Perić, učenica 2. razreda OŠ Lapad, a treće mjesto Marta Puljiz, učenica 3. razreda OŠ Župa dubrovačka. 

Cilj nam je u početku bio jednostavno odvojiti djecu od društvenih mreža, igrica, bezbroj sati provedenih ispred televizora i vratiti ih u njihovo prirodno okruženje, a to su igrališta. Danas dragi prijatelji, natjecanje “Vratimo djecu na igrališta” je u zadnje tri godine svog postojanja preraslo u tradicionalno natjecanje koje se održava u ovom dijelu Lijepe naše. Štoviše, ukoliko govorimo po odazivu djece i prijavama na natjecanje možemo ujedno reći da je to sigurno najveće takvo natjecanje namijenjeno najmlađima u Republici Hrvatskoj. Sudjeluju djeca s Korčule, iz doline Neretve, od Stona do Konavala te grada Dubrovnika – rekao je Denis Pavela, organizator natjecanja.

Pobjednici natjecanja uz medalje i nagrade (optika Van Gogh i Ofalumus) dobili su i posebno izrađen pehar. Nagrade i priznanja najboljima su uručili predstavnici općine Župa dubrovačka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here