Danas je održan sastanak vladinih ministara, poslodavaca i sindikata. Nakon sastanka javnosti se obratio ministar rada Josip Aladrović. Kazao je kako su predstavili poduzetnicima i sindikatima prvu verziju nastavka potpora poduzetnicima od strane države, a koja je povezana uz covid potvrde zaposlenika.

“Predstavili smo poduzetnicima i predstavnicima sindikata prvu verziju onoga što smo najavljivali proteklih dana, da ćemo povezati covid-potvrde, odnosno zdravstvenu i epidemiološku odgovornost, s poslovnom odgovornošću, odnosno potporama poduzetnicima. Nakon što elemente rasprave sa svojim članstvom, novi sastanak održat ćemo početkom idućeg tjedna”, rekao je Aladrović.

“Naš prvi prijedlog je uveo dodatan kriterij. Dosad je bio kriterij sektora i pada prihoda, ali uvodimo i uvjet razine broja zaposlenika koji imaju covid-potvrde”, rekao je Aladrović, tvrdeći da se takvim potezom želi zaštititi zdravlje.

“Bilo bi apsurdno da sami sebe vlastitom neodgovornošću dovedemo u situaciju širenja zaraze i u situaciju pada brojki ove sezone, u odnosu na ono što možemo očekivati. Pozivamo na odgovornost i čvrsto vezivanje samih potpora poduzetnicima s brojem ljudi, zaposlenika koji će imati covid-potvrde”, kazao je ministar.

Što ako poslodavac ima 100 zaposlenika, 99 ih ima potvrdu, a jedan nema, što se događa, pitali su novinari Aladrovića, koji je odgovorio: “Dobivate potporu za 99 zaposlenika.”

“Nitko ne vidi elemente diskriminacije ili dijelove protuustavnih mjera”, kazao je Aladrović, dodajući da su razgovarali s ustavnopravnim stručnjacima, prenosi Index.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here