-Nakon što su cijene ulaznica za gradske zidine izjednačene sa cijenom dnevne Dubrovačke kartice od 1. siječnja ove godine  u iznosu od 250 kuna, stvorile su se ozbiljne pretpostavke za drugu fazu razvoja Dubrovnik carda, piše u priopćenju gradski vijećnik Andro Vlahušić, koji je svoj koncept razvoja turističke kartice predstavio i gradonačelniku Matu Frankoviću. Njegovo priopćenje prenosimo u nastavku.

-Pred mjesec dana napravio sam koncept razvoja Dubrovačke kartice u narednom razdoblju, te ga uputio pisanim putem gospodinu Frankoviću, koji ga je proslijedio Upravnom odjelu za kulturu na analizu. Pred deset dana održao sam sastanak sa pročelnicom za kulturu Julijanom Brautović i Tonćijem Daničićem voditeljem Dubrovačke kartice od samoga početka 2009. godine.

Koncept razvoja dubrovačke kartice prihvaćen je kao dobra osnova za donošenje , konkretnoga projekta razvoja Dubrovačke kartice u narednih pet godina, koji treba donijeti Gradsko vijeće kao operativni i strateški projekt grada Dubrovnika. Na današnjem sastanku usaglasili smo se da operativni plan treba biti temeljen na Planu upravljanja povijesnom jezgrom, projektima Respect the city i Smart city Dubrovnik.

Gradskome vijeću predložiti će se i osnivanje radnoga tijela zaduženoga za konkretne poslove koje će biti sastavljeno od gradskih vijećnika, stručnih službi grada Dubrovnika, turističke zajednice, te tvrtki i ustanova u vlasništvu grada Dubrovnika koji imaju ideja i znanja kako napraviti vrhunsku Destinacijsku Dubrovačku karticu.

Na sastanku smo konstatirali kako unapređena, digitalizirana dubrovačka kartica treba donijeti  kvalitetni sadržaj  turistima ,  smanjiti gužvu u povijesnoj jezgri, te stvoriti znatne  prihode proračunu grada Dubrovnika i njegovim korisnicima, kako bi što prije osigurali financijsku stabilnost grada Dubrovnika, stoji u priopćenju Andra Vlahušića.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here