Iz Vodovoda Dubrovnik odgovorili su na naš upit vezan za rušenje stoljetnog duba u Majkovima, koji je nominiran za Hrvatsko stablo godine 2021., odgovorili su nam kako projektnom dokumentacijom (lokacijskom i građevinskom dozvolom) nije predviđeno uklanjanje duba te da će se trasa vodovoda izmjestiti kako ne bi došlo do ugrožavanja stabla.

Je li moguće? Stoljetni dub iz Majkova, nominiran za stablo godine srušit će se zbog polaganja cijevi?

Nikola Knežić: stoljetni dub u Majkovima sigurno se neće rušiti zbog postavljanja cijevi

“Vodovodni cjevovod koji će dovoditi pitku vodu do naselja Grbljava, Prljevići, Rajkovići i Kunja ljut u Općini Dubrovačko primorje sastavni je dio Aglomeracije Dubrovnik, a za isti su ishođeni svi posebni uvjeti, lokacijska dozvola, suglasnosti svih javno pravnih tijela pa tako i Konzervatorskog odjela, Ministarstva za zaštitu okoliša te u konačnici građevinska dozvola.

REAGIRANJE IZ MAJKOVA: Cijevi se neće moći položiti bez oštećenja korijenja duba, Knežić umiruje javnost i prebacuje odgovornost

Stav Vodovoda Dubrovnik je da je svako stablo potrebno sačuvati pa se tako projektnom dokumentacijom ne predviđa uklanjanje gorostasnog duba. Dapače, trasu vodoopskrbnog cjevovoda će se izmjestiti na mikrolokaciji upravo da ne bi došlo do ugrožavanja tog stabla. Sa samim radovima se planira započeti nakon završetka natječaja za Tender koji je u tijeku, a točan termin radova ovisit će o dinamičkom planu buduće odabranog Izvođača”, stoji u odgovoru iz Vodovoda Dubrovnik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here