Ronilački centar “Sea Star” i ove godine organizira ekološku akciju čišćenja podmorja. EKO akcija će se održati u Moluntu 12. lipnja, s početkom u 10 sati.

Zbog svog geografskog položaja Molunat je na udaru je najjačih vjetrova jer je na otvorenom moru. Samim time svake godine veća količina smeća dopluta na plaže, a veliki dio i potone. Specifično je da djeluju morske struje te se smeće nakuplja na određenu lokaciju u uvali. 

Ronilački centar “Sea Star” poziva svi dobrovoljci da im se pridruže, a posebice ronioce. Oni koji ne rone mogu pomoći sakupljanjem otpada s plaža i otoka.

Dobne granice nema, bitno je da se uz čišćenje svi dobro zabave, a mogu sudjelovati i oni najmlađi uz prisustvo roditelja. Akcija je volonterskog tipa te je otvorena za sve vrste donacija. 

Okupljanje za akciju je u 10 sati na rivi u Moluntu, a organizatori osiguravaju prijevoz ronioca na lokalitete ronjenja, kao i zakusku za sve sudionike.

Prošle je godine u akciji čišćenja u Moluntu sudjelovalo preko sto vrijednih aktivista. Prikupili su 1200 vreća ili 5 tona otpada. 

Ronioci se zbog pripreme ronilačkih boca, opreme i smještaja moraju prethodno najaviti na kontakt broj +(385) 99 335 2700 ili divingseastar@gmail.com 

Više o programu možete pročitati ovdje 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here