Najveća koncentracija alkohola od 1,41 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 13. ožujka, 27-godišnjaku koji je s osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u Metkoviću, u ulici Ivana Gundulića, počinio prekršaje nepropisnog skretanja, vožnje u suprotnom smjeru i nepoštivanja znaka službene osobe.

Vozač je isključen iz prometa, zadržan u prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te mu je izdan obavezni prekršajni nalog u iznosu od 10.380,00 kuna. Također, izdana mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseca.

Najveća novčana kazna izrečena je u Dubrovniku

Najveća novčana kazna od 19.880,00 kuna izrečena je 27-godišnjem vozaču osobnog vozila, koji je u večernjim satima 8. ožujka, prilikom redovne kontrole prometa, zaustavljen dok je upravljao osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 0.75 g/kg te kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Nakon zaustavljanja, vozač je podvrgnut preliminarnom testiranju na opojna sredstva u organizmu i tom prilikom mu je utvrđen pozitivan test na opojne droge, a nakon kojeg se odbio podvrgnuti uzimanju krvi i urina radi daljnje analize.

Također, kod spomenutog 27-godišnjaka policijski službenici su pronašli manju količinu droge amfetamina.

Osim spomenute novčane kazne vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here