Drugu godinu zaredom u mjesecu prosincu Denis Pavela ispred Udruge Sigurnost u prometu posjetio je medicinske osoblje Covid odjela OB Dubrovnik.

Želja nam je dati  im do znanja da mislimo na njih i da smo im zahvalni za sve što čine u ovim teškim trenucima za naše bolesne sugrađane.
Rade u svemirskim odjelima, ali ne polijeću na Mjesec nego pomažu najtežim Covid pacijentima.

Skidaju ih i oblače nekoliko puta na dan. Dezinficiraju se doslovno od glave do pete. Svakim danom je velik broj novih pacijenata tako da im se dan nastavlja u noć, nema ni početka ni kraja. Rade dvanaestosatne smjene, u opremi su ponekad i više od četiri sata. Oni, hrvatski liječnici i sestre uvijek su bili tu za naše pacijente i uvijek će biti. Liječenje ljudi nije samo njihov posao, to je njihov poziv, ljubav za bližnjega.

Naši liječnici i medicinske sestre neće biti uz svoje najbliže članove obitelji u Novogodišnjoj noći te dočekati istu u zagrljaju svojih obitelji i toplini doma. Oni će umjesto toga, udaljeni od svojih bližnjih i sa suzom u oku, činiti sve da se naši očevi, majke, braća, sestre, bake i djedovi, koji su teško oboljeli od infekcije Covida 19, vrate svojim domovima. 
Tom prilikom smo medicinsko osoblje u znak pažnje i zahvalnosti  darivali kolačima i slasticama, spravljenim u Pekarnici Lapad.

Hvala Vam što postojite!
Ovom prilikom želimo brz oporavak medicinskom bratu Marku Dragojeviću sa Covid odjela OB Dubrovnik, mladiću koji je sam obolio od Covida 19, a dočekao nas je 2020.godine na istom ovom mjestu – napisao je Pavela.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here