Povodom dana otvorenih vrata udruge Kreativ Life, prošli tjedan je vrtu Tihog Kuta na Boninovu predstavljena ideja “Kreativni Vrtni Susreti”. Različiti ljudi s različitim tehnikama i idejama pokazali su svoje radove ostaloj zainteresiranoj publici. Ideja je nastaviti takva druženja te objediniti kulturnu i povijesnu baštinu.

Ideja je da ugošćavanjem kreativaca u dubrovačkim vrtovima kroz izlaganje njihovih radova, prikazivanjem zanata, hobija, kroz radionice za posjetitelje i razmjenom iskustava, interaktivno objedinimo kulturnu i povijesnu baštinu, pratimo moderne trendove i činimo ih dostupnim svim građanima i posjetiteljima Grada Dubrovnika.

Vrt je bio otvoren za javnost od 16-20h i u tom vremenu posjetitelji su mogli razgledati radove od Nikoline Japunčić, Giovanne Kličan i Marije Kalinić, rukotvorine od Veronike Dude, Sandre Butigan, Heather VanWinkle i Željke Janjanin, razmijeniti iskustva, osvježiti se limunadom, pogledati izradu perli od murano stakla na plameniku u izvedbi Marije Milić i doznati sve zanimljivosti oko izrade izloženih radova.

-Zbog pozitivnih reakcija posjetitelja i mnogobrojnih upita, voljeli bi nastaviti s organizacijom Kreativnih Vrtnih Susreta. Osim nove ponude u Gradu Dubrovniku, ovaj event značio bi puno mnogobrojnim građanima koji nemaju prilike ni mjesta za izlaganje svojih radova i predstavljanje hobija – poručila je Željka Janjanin iz Udruge Kreative Life.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here