Brojke zaraženih i onih na bolničkom liječenju iz dana u dan rastu, a najosjetljivija skupina stanovništva su naši stariji sugrađani. Provjerili smo vijest da se virus probio u dom za starije i nemoćne Domus Christi. I uistinu, potvrđuju nam iz Doma, troje njihovih korisnika je zaraženo, no s obzirom da su cijepljeni, samo jedan ima simptome.

– Zaraza je potvrđena kod korisnika doma, a svi ostali korisnici, ali i djelatnici Doma, su testirani brzim antigenskim testom i njihovi su nalazi negativni.

Budući da su svo troje korisnika kod kojih je potvrđena zaraza cijepljeni, radi se o lakšim simptomima; jedan je korisnik imao povišenu temperaturu, a preostalo dvoje korisnika su bez simptoma.

Što se tiče načina na koji je virus „ušao“ u Dom, isti ne možemo utvrditi, budući da se strogo držimo i provodimo sve propisane mjere zaštite. Napominjemo i kako smo, po utvrđivanju ovih slučajeva zaraze, kontaktirali epidemiologe i poduzimamo sve preporučene mjere za suzbijanje širenja koronavirusa, odgovorili su iz Doma na naš upit.

Samo troje, od ukupnog broja zaposlenika Domus Christi, nema COVID potvrdu, koja je obvezna u sustavu socijalne skrbi, no oni se redovito testiraju prema uputama Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here