Na natječaj za direktora dubrovačke zračne luke se javilo šest kandidata, ali tko su oni službeno se ne može saznati.

Zahvaljujemo na Vašem upitu i obavještavamo Vas kako je postupak za izbor kandidata za člana Uprave – direktora trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o. još u tijeku tako da u ovom trenutku ne možemo iznositi detalje ni imena kandidata, a sami rezultati natječaja bit će poznati nakon provedenog cjelokupnog postupka, kad će i javnost biti izvještena – eto tako glasi odgovor iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske na naš upit da nam dostave podatke o tijeku procesa izbora za čelnu osobu, te imena kandidata čija je dokumentacija pravovaljana, kompletirana u skladu s uvjetima natječaja.

Ovakva netransparentnost i odugovlačenje koje se pojavljuje gotovo pri svakom natječaju za direktora dubrovačke zračne luke uvijek iznova stvara temelje za raznorazne spekulacije, priče o namještaljkama, čekanjima i slično.

Nevjerojatno je da se iz nadležnog Ministarstva ne može dobiti zatražena informacija ni mjesec dana nakon isteka prijava na natječaj koji je raspisan 9. travnja 2022.

Neslužbeno – Viktor Šober se također javio na natječaj za direktora

A postoji veliki interes javnosti za tim izborom, potvrđuju nam neslužbeno i u Ministarstvu, zašto, ne treba posebno elaborirati, osobito onima koji znaju koliko je dubrovačka zračna luka važan gospodarski subjekt na hrvatskom jugu, pa i generator uspješnosti turističke sezone.

Sve što se i nakon više od mjesec dana po završetku natječaja može znati stoga ostaje u sferi neslužbenih informacija.

A one su, kako je natječaj privukao pozornost šestoro kandidata među kojima su trojica zaposlenici Zračne luke Dubrovnik, Roko Tolić, Lukša Lukšić i Josip Paljetak, te Mato Klaić, dugogodišnji bivši direktor Croatia osiguranja, o čemu smo već pisali.

Tko bi želio voditi Zračnu luku Dubrovnik? Završio je natječaj.

ZRAČNA LUKA: u Ministarstvo stiglo 6 prijava za novog direktora u Čilipima

U međuvremenu doznajemo, također neslužbeno, kako se na natječaj ponovno javio i Viktor Šober, inače ministar savjetnik pri Stalnom predstavništvu RH pri Europskoj uniji u Bruxellesu. Šober je svoju kandidaturu za direktora Zračne luke Dubrovnik bio dostavio i na natječaj raspisan u kolovozu 2017.-te, no iz nikad objašnjenih razloga ju je potom i povukao.

Znači li njegova ponovna kandidatura nešto više u smislu i izglednog njegova izbora za direktora, te tko je tajanstvena osoba broj 6 koja se javila na natječaj, valjda će se saznati uskoro.

Jer, privremeni mandat Franu Luetiću traje do kolovoza 2022.

Ukoliko mu ga opet ne produže i ponište natječaj.

Jer, kad su natječaji za direktora Zračne luke posrijedi, sve je moguće i već viđeno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here