Semafor na skretanju za trgovačku zonu u Čibači već je mjesecima ugašen, a i prije se često kvario. Građani nam se često žale kako je zbog gustog prometa, bez semafora, uključenje u promet iz trgovačke zone otežano, kako se čeka u koloni te se pitaju gdje je zapelo. Pitali smo i mi i to na pravom mjestu u Općini Župa dubrovačka.

“Kao što Vam je već poznato, Općina Župa dubrovačka je inicirala i tražila postavljanje semafora na raskrižje državne ceste D8 i ulice don Marina Beusana odnosno skretanja za Poslovnu zonu i naselje Čibača.

Priključak (strujni) koji je tada bio osiguran preko objekta tvrtke Solin građa, na čemu im još jednom zahvaljujemo, nije bio odgovarajući te je uslijed nevremena u nekoliko navrata došlo do izgaranja kompletnog sustava.

S obzirom na nužnost rada ovih semafora Općina je još prije ove turističke sezone osigurala uvjete za novi priključak preko TS ex. tiskare, a koliko nam je poznato u tijeku je nabava novog sustava od strane Hrvatskih cesta.

Što se tiče priključka, trajno rješenje postići će se puštanjem u rad već izgrađene trafostanice TS Groblje koja se nalazi u obuhvatu budućeg Groblja Dubac”, odgovorio nam je pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Jure Marić.

FOTO: Arhiva

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here