Ivana Pavić Šimetin, zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) je za HRT otkrila kako je nešto manje od 17.000 djece do 18 godina pozitivno na koronavirus, od toga su njih 13.500 djeca školske dobi. HZJZ će ovog ponedjeljka objaviti novosti oko određivanja samoizolacije za djecu.

– Svako dijete koje je primilo drugu dozu cjepiva bit će oslobođeno samoizolacije, isto tako i svako dijete koje je preboljelo i cijepljeno je jednom dozom, i to neovisno o tome kada je ta jedna doza primljena. Preporuka je da se sva djeca u dobi od pet i više godina cijepe. Svoj djeci preporučujemo cijepljenje i da prime dvije doze. Tu ćemo novost danas objaviti, najavila je zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin za HRT.

Mijenjaju se odredbe oko maski za učitelje razredne nastave?

Otkrila je i da se razmišlja o promjeni pravila za učitelje razredne nastave.

– Razmišljamo i da se revidira odredba da učitelji razredne nastave od prvog do četvrtog razreda ako su cijepljeni, ne trebaju nositi masku. To je nešto o čemu bi trebalo razmisliti, pogotovo da u periodu omikrona maska bude obvezna, rekla je Pavić Šimetin.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, ponovio je to ministar Radovan Fuchs više puta pa i prošlog tjedna, ostaje pri stavu da se o modelima nastave odlučuje na razini škola, jer se epidemiološka situacija razlikuje od škole do škole.

– Zbog ideje da ako i je negdje loša situacija, najčešće se radi o nastavnicima kojih može biti puno u samoizolaciji ili izolaciji pa ne mogu održavati nastavu, onda je to situacija zbog koje nastava na daljinu treba biti u toj školi koliko je najkraće potrebno i vratiti odmah nastavu u učionice, postupa se od škole na škole, a ne ide se generalno na nastavu na daljinu, rekla je Pavić Šimetin za HRT.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

foto:ilustracija

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here