U Osnovnoj školi Centar u ponedjeljak je promovirana knjižica priča za djecu Sjaj male krijesnice spisateljice Marije Đanović, bivše učiteljice, sad umirovljenice, koja uveseljava mlađi naraštaj svojim veselim i optimističnim pričama.

U predstavljanju zbirke priča sudjelovali s učenici Osnovne škole Lapad i Marina Getaldića svojim igrokazima i recitacijama te glazbenica Đanić i njena kći koje su odsvirale prepoznatljive ulomke klasične glazbe te time dodale svečaniji ton promociji.

Program je vodila umirovljena nastavnica Hrvatskog jezika Antonija Vlašić, a knjigu je predstavila recenzentica i lektorica, profesorica Hrvatskog jezika Maja Milošević.

Pročitani su ulomci iz zbirke priča, a učenici su recitirali prigodne pjesme, sve u optimističnom i vedrom duhu koji uporno naglašava autorica Marija Đanović.

Njene priče, kako navodi recenzentica Maja Milošević, samo su na oko napisane za sasvim malu djecu, no one u sebi nose svekoliku poruku i odraslima koji su odavno prestali stvari gledati tako jednostavnima.

Upravo ta jednostavnost i blagost koje izviru iz ovih lirsko-epskih tvorevina ono su što vas privuče čitanju. Knjižica je to koja će uvijek razveseliti dijete, a ima li išta ljepše od sretnog i zadovoljnog dječjeg osmijeha?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here