Zbog nove antene na Lopudu, koja bi trebala biti visoka 35.5 metara posljednjih se dana u javnosti digla poprilična bura, a peticiju koju su pokrenuli tamošnji stanovnici potpisali su i brojni zaljubljenici u taj otok. Zbog svega toga, sutra u grad dolazi predsjednik uprave odašiljača i veza, Mate Botica koji će imati sastanak s predstavnicima gradske uprave.

Nova antena, koja bi trebala zamijeniti postojeću, planirana je unutar dijela otoka na kojemu su izgrađene i obnovljene luksuzne kuće.

Zbog sporne antene koja bi bila visočija za tri puta od postojeće, stanovnici su napravili i prijavu Državnom inspektoratu, a zbog usijane atmosfere koja se stvorila zbog toga, sutra u Dubrovnik dolazi i Mate Botica, predsjednik Uprave Odašiljača i veza, inače investitora antene.

Botica bi se, kako doznajemo, sutra u poslijepodnevnim satima trebao sastati s predstavnici Grada Dubrovnika koji dijele stav gradonačelnika Mata Frankovića da nova antena ne smije biti veća od dosadašnjih 13 metara.

Inače, Lopuđani su zbog planirane izgradnje navedene antene, pokrenuli i online peticiju kojom traže obustavu radova i pronalaženje prikladnijeg rješenja i lokacije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here