U Županijskoj lučkoj upravi Korčula potpisan je ugovor o izradi projektne dokumentacije za projekt “Uređenje komunalnog dijela luke Kneže”.

Ravnatelj ŽLU Korčula Ante Tvrdeić i direktor tvrtke Bilota Inženjering d.o.o. Ivan Bilota potpisali su Ugovor koji podrazumijeva izradu glavnog i izvedbenog projekta, a istim je u planu ishođenje građevinske dozvole do kraja 2022.

Nakon provedenog postupka javne nabave te pristiglih 5 ponuda, ponuda tvrtke Bilota Inženjering d.o.o. je odabrana kao ekonomski najpovoljnija.

Županijska lučka uprava Korčula nastavlja s uređenjem komunalnih lučica te ima namjeru nakon uređenja komunalnog dijela luke Račišće pristupiti i realizaciji uređenja komunalnih vezova u naselju Kneže.

Kroz sljedećih 20-ak dana će biti održana prezentacija projekta, u svrhu informiranja mještana, na samoj lokaciji te će javnost biti obaviještena o točnom terminu prezentacije.

Veliku podršku, kako logistički, tako i financijski, projektima koji poboljšavaju kvalitetu života na Korčuli svakako pruža Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanska županija, koji će, prema najavama, u sljedećim godinama realizirati ukupno 1 500 komunalnih vezova, a samim time podići i kvalitetu života stanovnika Korčule.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here