Župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima primio je danas dobitnika Plave vrpce Vjesnika zapovjednika broda Davora Perušinu koji je upravo na današnji dan prošle godine s upraviteljem stroja Damirom Mršićem iz mora spasio trojicu brazilskih ribara.

Nakon što im je potonula brodica, iznemogli ribari su u moru proveli sedam sati dok ih nisu primijetili s broda za prijevoz cementa Glory Tellus pod zapovjedništvom kapetana Davora Perušine iz Slanog. Kapetan Preušina se danas prisjetio spašavanja u izuzetno teškim vremenskim uvjetima uz velike valove i jake struje te skromno poručio kako vjeruje da bi svatko na njegovom mjestu učinio isto jer ljudski život nema cijene. „Ovo je priznanje koje je zaslužila posada broda Glory Tellus“ – istaknuo je kapetan Perušina broda na čijem se čelu izmjenjuju pomorci iz naše županije pa se može zaključiti da je ovaj brod norveške kompanije u sigurnim rukama dubrovačkih pomoraca.

Župan Nikola Dobroslavić još je jednom čestitao kapetanu Perušini na hrabrosti te istaknuo da je Plava vrpca stigla u prave ruke kao priznanje za hrabrost i spašavanje ljudskih života na moru. „Upravo zahvaljujući kapetanu Perušini ovo priznanje je stiglo u Dubrovačko-neretvansku županiju-područje velikih pomorskih kapetana i mornara“ – zaključio je župan Dobroslavić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here