Na 7. sjednici Općinskog vijeća, održanoj u četvrtak 19.05.2022.g. vijećnici HDZ-a su prihvatili prijedlog načelnika Općine Župa dubrovačka – Silvija Nardellija da se iz Odluke o komunalnom doprinosu briše članak 12. kojim su stanovnici Župe dubrovačke ostvarivali pravo na oslobađanje od plaćanja doprinosa u visini od 30% te dodatnih 2% za svaku navršenu godinu unazad u kojoj je građanin/investitor imao prebivalište na području Općine Župa dubrovačka, navodi stranka Župka na svojim mrežnim stranicama.

“Dakle, oni koji žive u Župi više od 15 godina, a žele izgraditi svoju kuću (do 500m2), bili su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od čak 60%.

Ukidanjem ovog članka Općinski proračun će biti bogatiji, a troškovi legalne gradnje stanovnicima Župe dubrovačke znatno veći.

Ovakva odluka će prvenstveno pogoditi mlade obitelji za koje ne postoje nikakvi drugi programi poticanja rješavanja njihovog stambenog pitanja. Poznato je da u Župi nema programa poticajne stanogradnje, Općina osim ovim člankom ni na koji način ne pomaže stanovnicima Župe u financiranju niti u izgradnji njihovih obiteljskih kuća. Bez obzira što je načelnik najavio da će u narednom periodu tražiti neko drugo rješenje koje bi pomoglo mladim obiteljima po ovom pitanju, vijećnici ŽUPKE nisu prihvatili ukidanje ovakve odluke i glasali su protiv”, zaključuju.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here