eu 2312

Europska komisija pokrenula je inicijativu Ruralni pakt najavljenu u Dugoročnoj viziji ruralnih područja EU-a predstavljenoj u lipnju 2021. godine.

Novi pakt ima za cilj mobilizirati javna tijela i dionike da djeluju u skladu s potrebama i težnjama ruralnih područja. Osigurat će se zajednički okvir za angažiranje i suradnju na razini EU, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Na temelju opsežnih konzultacija s građanima i ruralnim dionicima, identificiraju se hitni izazovi i ističu se neke od najperspektivnijih dostupnih mogućnosti. Uz potporu Ruralnog pakta i Ruralnog akcijskog plana koje je pokrenula Komisija, Dugoročna vizija ima za cilj učiniti ruralna područja EU-a jačima, povezanijima, otpornijima i prosperitetnijima.

Pozivaju se svi zainteresirani na iskazivanje svoje podrške ciljevima vizije te sudjelovanju u razvoju i provedbi Ruralnog pakta. Komisija će olakšati ovaj okvir s partnerima i mrežama te potaknuti razmjenu ideja i najboljih praksi na svim razinama. Više informacija dostupno je na službenoj stranici Europske komisije.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here