Informativna radionica

U sklopu provedbe projekta „Znanjem do EU fondova“, djelatnici Regionalne agencije DUNEA, 8. srpnja, održali su online informativnu radionicu na kojoj su predstavili mjeru provedbe ruralnog razvoja.

Na radionici je predstavljen natječaj za provedbu tipa operacije 7.4.1 „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“, a kojeg je objavila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Prihvatljivim prijaviteljima, predstavnicima otočnih i ruralnih općina, predstavljeni su uvjeti i način podnošenja Zahtjeva za potporu. Na ovaj natječaj će se iz Dubrovačko-neretvanske županije pripremat će se projektni prijedlozi rekonstrukcije društvenih domova ili kulturnih centara, sportskih dvorana i vrtića.

Radionica se organizira u sklopu provedbe projekta ‘Znanjem do EU fondova’ kojim Regionalna agencija DUNEA pruža potporu jedinicama lokalne i područne samouprave i ostalim javno-pravnim tijelima s područja Dubrovačko-neretvanske županije u pripremi i provedbi projekata sufinanciranih iz EU fondova. Projekt je ugovoren kroz Operativni program konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta je 16.987.378,29 kuna, a iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano je 14.439.271,51 kuna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here