eur direct 2212 1

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi, u Opuzenu 15. prosinca, održano je edukativno predavanje o programu Europskih snaga solidarnosti.

Europske snage solidarnosti pružaju priliku mladima da doprinose društvu, volontiraju i rade za opće dobro, da iskazuju solidarnost s ljudima u nepovoljnijem položaju, te da istovremeno stječu iskustvo i razvijaju vlastite vještine. Tijekom predavanja ravnateljica Danijela Primorac upoznala je učenike sa značenjem i tipovima volontiranja, pozitivnim stranama volontiranja i društvenoj solidarnosti, te su prikazani prigodni video materijali o volontiranju.

U sklopu promoviranja programa Europskih snaga solidarnosti, odnosno promicanja volontiranja među učenicima, Srednja poljoprivredna i tehnička škola u Opuzenu kao jedan od partnera EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovala je 19. prosinca u Božićnom agroturističkom sajmu u Opuzenu. Na sajmu su učenici prodavali slastice i voćne sokove koje su pripremili uz pomoć nastavnika, a sav prihod od prodaje doniran je u humanitarne svrhe.

Logo Europe direct DNŽ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here