klimatska neutralnost

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR), Uprava za klimatske aktivnosti, organizira seriju od osam panel rasprava i završnu konferenciju kroz rujan i listopad na temu tranzicije Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti. Panel rasprava namijenjena je jedinicama regionalne i lokalne samouprave, a organizira se u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA).

Događanja se održavaju u okviru Konferencije o budućnosti Europe Europske komisije, a u panel raspravu moguće se priključiti u srijedu, 22.rujna od 15:00 – 16:30 h, preko poveznice za aplikaciju Teams.

Svrha je uspostaviti dijalog u društvu o izazovima i mogućnostima za pravednu i učinkovitu tranziciju Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti. Na Završnoj konferenciji 27. listopada predstavnici svakog od Panela (poslovni sektor, donositelji odluka na lokalnoj i regionalnoj razini, mladi, mediji, obrazovni sektor, znanstvenici, sindikati, organizacije civilnog društva) predstavit će zaključke i preporuke. 

Jedinice regionalne i lokalne samouprave pozvane su ispuniti anketni upitnik o stavovima i razmišljanjima što će pomoći u vođenju Panel rasprave i izradi zaključaka i preporuka, sa rokom ispunjavanja do 17. rujna.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here