skolaonline

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv osnovnim i srednjim školama za videonajave knjiga – učeničke radove.

U Akcijskom planu Nacionalne strategije poticanja čitanja, usvojene 2017. godine s ciljem doprinosa razvoju kulture čitanja i omogućavanja što većem broju pripadnika hrvatskog društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem, u općem cilju: Razvijati čitalačku pismenost i poticati čitatelja na aktivno i kritičko čitanje, specifičnom cilju: 2.1. Razvoj čitalačke pismenosti djece i mladih, nalazi se i mjera/aktivnost: Objava javnog poziva osnovnim i srednjim školama za izradu videonajave književnog djela po izboru (book trailera).

Na Javni poziv mogu se prijaviti isključivo osnovne i srednje škole s videoradovima svojih učenika javno dostupnima putem mrežnih servisa (Vimeo, YouTube i sl.). Prijavljeni videoradovi mogu predstavljati bilo koju knjigu bilo kojeg autora i smiju trajati najviše 2 minute.

Radovi se prijavljuju u dvije kategorije: Videoradovi učenika osnovnih škola i Videoradovi učenika srednjih škola.

Škola može poslati neograničen broj videoradova svojih učenika. Za svaki videorad potrebno je ispuniti posebnu prijavnicu s podatcima o: učeniku – autoru rada, autoru i naslovu predstavljene knjige, razredu i školi koju učenik polazi.

Radovi se prijavljuju ispunjavanjem prijave na poveznici. Videorad mora biti objavljen na javno dostupnom mrežnom servisu (Vimeo, YouTube i sl.) uz dostavljenu lozinku (ako je potrebna) i bez ograničenja mogućnosti pregleda. Prijave na temelju ovog Poziva mogu se podnositi do 3. travnja 2023. godine.

Više na službenoj stranici Ministarstva kulture i medija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here