asoc

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za iskaz interesa za srednje škole za sudjelovanje u Pilot projektu ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija-Hrvatska.

Predmet i cilj Poziva je odabir maksimalno 4 srednje škole s gimnazijskim, strukovnim i umjetničkim programima iz 8 županija s područja Republike Hrvatske uključenih u Interreg program prekogranične suradnje Italija-Hrvatska: Primorsko-goranske županije, Ličko-senjske županije, Zadarske županije, Šibensko-kninske županije, Splitsko-dalmatinske županije, Istarske županije, Dubrovačko-neretvanske županije i Karlovačke županije koje će se u školskoj godini 2021./2022. uključiti u provedbu Pilot projekta. Po završetku Pilot projekta škole čiji rad bude ocijenjen najuspješnijim predstavit će svoje završno izvješće s ciljem dijeljenja iskustva građanskog praćenja na događajima koji će se održati u Veneciji i/ili Hrvatskoj, ovisno o u tom trenutku važećim epidemiološkim mjerama i prioritetnom brigom o zdravlju i sigurnosti učenika/ca.

Prijave za sudjelovanje srednjih škola u Pilot projektu podnose se isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem mrežnog obrasca s krajnjim rokom za podnošenje prijava 15. siječnja 2022. godine do 16.00 sati.

Za podnošenje prijave na Javni poziv za iskaz interesa pozvane su sve srednje škole različitih vrsta programa obrazovanja (strukovne, gimnazije, umjetničke) iz gore navedenih 8 županija koje zadovoljavaju kriterije prihvatljivosti navedene u Javnom pozivu za iskaz interesa za srednje škole za sudjelovanje u Pilot projektu ASOC – Prekogranična suradnja Interreg Italija-Hrvatska. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zaduženo je za provedbu i koordinaciju provedbe projekta u Republici Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja. U provedbu projekta bit će uključeni regionalni koordinatori koji će imati ulogu pružanja stručne podrške školama koje će sudjelovati u projektu.

Više informacija o provedbi projekta ASOC u Republici Hrvatskoj može se pronaći na ASOC stranici Strukturnih fondova.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here