atena kreativne 1
Atena, kreativne i kulturne industrije

Regionalna agencija DUNEA sudjelovala je na sastanku projekta CREATURES (Promocija kreativnog turizma kroz uspostavu iskustvenih i održivih ruta) 8. i 9. lipnja u Ateni.

Sastanak je vodio vodeći partner projekta Grad Bologna, a uz Regionalnu agenciju DUNEA, uživo su prisustvovali i Institut za urbano planiranje Republike Slovenije, Znanstveni park Patras, Ekonomski fakultet u Ateni te Regionalni direktorat za kulturu Vlöre dok su se Autonomna regija Friuli Venezia Giulia te Ekonomski fakultet u Sarajevu pridružili sastanku online.

Radni dio sastanka pokrio je sve tekuće projektne zadatke, s naglaskom na demonstraciju prve verzije mobilne aplikacije koju Znanstveni park Patras razvija u sklopu projekta. Predstavnice Regionalne agencije DUNEA – Franica Miloš, Mirela Bašić i Petra Ljubičić prezentirale su postignuća provedenog Akceleracijskog programa za poduzetnike te Lokalni akcijski plan koji je trenutno u provedbi. Akcijski plan uključuje kreiranje dvije kreativne rute koje povezuju najatraktivnije primjere kreativnih i kulturnih industrija u svrhu očuvanja baštine. Rute će se testirati kako bi u najvećoj mjeri doprinijele povećanju sadržaja za mlade turiste.
atena kreativne 2
Atena, kreativne i kulturne industrije

Na pridruženom međunarodnom sastanku 9. lipnja, partneri su imali priliku čuti Vassilisa Tountopoulosa iz MPDO Management Consultants na temu poslovnog planiranja i održivosti za sektor kreativnih i kulturnih industrija kao i Theodorea Tsoubelisa iz firme Dynacomp na temu digitalnih mobilnih muzeja.

Sama Atena kao destinacija sastanka poslužila je i kao inspiracija za promociju kreativnih i kulturnih industrija, s obzirom na razvijenost tog sektora.

O PROJEKTU

Projekt CREATURES Regionalna agencija DUNEA ugovorila je kroz Jadransko-jonski program transnacionalne suradnje 2014.-2020. (INTERREG ADRION) i sufinanciran je 85% sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Proračun Regionalne agencije DUNEA je 1,6 milijuna kuna dok je ukupan proračun projekta 13,9 milijuna kuna.

Novosti projekta mogu se pratiti na Facebook stranici projekta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here