kreativna europa 2406

Hrvatski Desk Kreativne Europe – ured Kultura u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizira hibridno međunarodno događanje pod nazivom Kultura za Uključivu i Zelenu Europu koje će se održati 28. lipnja 2022. godine u trajanju s početkom u 10:00 sati u Centru mladih Ribnjak u Zagrebu.

Izgradnja uključivih i povezanih zajednica ultimativni su cilj za jaču Europu pri čemu kultura, umjetnost, kulturna baština i kulturna raznolikost djeluju poput vezivnog tkiva. Nakon plenarne sjednice Europskog parlamenta u svibnju 2021. godine, na kojoj je odobrena Uredba za program Kreativna Europa, službeno je započelo novo sedmogodišnje razdoblje za potporu europskim kulturnim i kreativnim sektorima pomažući im da postanu digitalniji, zeleniji, otporniji i uključiviji.

Događanje Kultura za Uključivu i Zelenu Europu okupiti će međunarodne goste i sudionike koji će na okruglim stolovima podijeliti svoja razmišljanja i prakse na temu ozelenjivanja i inkluzije u europskim kulturnim I kreativnim sektorima.

Okrugli stol I : KULTURA ZA UKLJUČIVU EUROPU

Okruglli stol II : KULTURA ZA ZELENU EUROPU

Na događaj se može prijaviti putem poveznice, a više informacija o samom događaju može se dobiti na službenoj stranici Kreativne Europe.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here