ind tranzicija

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održalo je uvodnu prezentaciju ‘Plan za industrijsku tranziciju Jadranske Hrvatske u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021. – 2027.’, kao i prezentaciju ‘Javni pozivi za iskaz interesa za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske Hrvatske’ koje su održane članovima HUP-a na temu pripreme javnih natječaja za bespovratna sredstva namijenjena industrijskoj tranziciji Jadranske Hrvatske.

Poziva se javnost da se aktivno uključi i iskaže svoj interes za moguće buduće projekte financirane bespovratnim sredstvima EU i na taj način izravno sudjeluje u definiranju prioritetnih područja ulaganja za veću konkurentnost i regionalni razvoj Jadranske Hrvatske. Iskaz interesa može se prijaviti do 28. ožujka i nije obvezujući za prijavu na buduće natječaje.

Za Jadransku Hrvatsku prepoznato je 5 lanaca vrijednosti i 16 niša za koje se smatra da imaju najveći potencijal za rast u Jadranskoj Hrvatskoj, a jedan poduzetnik može sudjelovati u više niša i više lanaca vrijednosti. Cilj je primarno poticati strateška partnerstva za pokretanje inovacija, a prihvatljivi prijavitelji su konzorciji od minimalno 3 poduzetnika u okviru RLV-a i po potrebi ostalih partnera (JRL(P)S, javna poduzeća, organizacije za istraživanje i širenje znanja itd.).

Više informacija dostupno je na službenoj stranici Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here