Ribarnica u Slanome

U Slanome u Dubrovačkom primorju otvorena je montažna ribarnica za maloprodaju ribe, školjaka i ostalih proizvoda ribarstva i marikulture. Nastavak je to projekta otvaranja novih ribarnica diljem južnog Jadrana, projekta koji se financira europskim novcem. 

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem natječaja kojeg je objavio FLAG Južni Jadran, a pripremala ga je i objavila Regionalna agencija DUNEA. Uz novootvorenu ribarnicu u Slanome, montažna ribarnica je već otvorena i u Metkoviću, a u pripremi su i nove ribarnice u Opuzenu, Janjini i u Lumbardi na Korčuli.

Cilj ovog projekta je uvođenje kvalitetnijeg načina plasiranja proizvoda ribarstva i akvakulture na tržište koji dosad nije bio prisutan na području općine. Ovakav način omogućava ribarima i trgovcima svakodnevnu prodaju, a samim tim i se poveća i konzumacija ribe i ostalih proizvoda akvakulture.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 287.562,50 kune od čega se iz EU fondova  financira 85% dok sredstva Republike Hrvatske iznose 15% vrijednosti projekta. Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here