eu turisti

Europska komisija je na Danima industrije EU-a predstavila put tranzicije za turizam. Riječ je o planu koji su zajednički izradili akteri iz turističkog ekosustava u kojem su navedene najvažnije mjere, ciljevi i uvjeti za zelenu i digitalnu tranziciju i dugoročnu otpornost tog sektora.

Komisija je pozvala uključene strane da sudjeluju u njegovoj provedbi. Putem tranzicije poziva se turistička zajednica da provede mjere u 27 područja, među kojima su:

– ulaganja u kružno gospodarstvo kako bi se smanjila potrošnja energije i vode, količina otpada i onečišćenje okoliša te kako bi se uzela u obzir sve veća potražnja za održivim turizmom
– unapređenje praksi razmjene podataka kako bi se omogućile nove inovativne turističke usluge i poboljšalo održivo upravljanje odredištima
– ulaganje u vještine kako bi se osigurala kvalificirana radna snaga i omogućile privlačne karijere u tom sektoru.

Aktivno sudjelovanje svih aktera iz sektora bit će odlučujuće za uspjeh zelene i digitalne tranzicije. Zbog toga Komisija danas pokreće internetsku anketu u kojoj poziva turističku zajednicu EU-a da podijeli informacije o svojim pojedinačnim i kolektivnim obvezama te da izrazi interes za sudjelovanje u provedbi tranzicije. Komisija će surađivati sa zainteresiranim dionicima, usmjeravati ih, pružati im potporu te će pratiti napredak tranzicije.

Više informacija može se dobiti na službenoj stranici Europske komisije.

logotipi vidljivost

Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Regionalne agencije DUNEA

Članak je objavljen u sklopu provedbe aktivnosti informiranja projekta ‘Znanjem do EU fondova’ 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here