Nedjelja, 27 studenoga, 2022
Home Otok Lokrum Lokrum na 1 dan domaćin korisnicima projekta “Dubrovnik na dlanu”

Lokrum na 1 dan domaćin korisnicima projekta “Dubrovnik na dlanu”

0
159
DSC_0126

Lokrum na 1 dan domaćin korisnicima projekta “Dubrovnik na dlanu”

Javna ustanova Rezervat Lokrum ovog vikenda organizirala je stručno vodstvo za korisnike projekta“ Dubrovnik na dlanu“ na otoku Lokrumu.

Na  nekoliko sati kroz stručno vodstvo približili smo im podatke o otoku Lokrumu, njegovoj zaštiti, prirodnim i kulturnim vrijednostima.

Projekt „Dubrovnik na dlanu“ je projekt ukupne vrijednosti  sto tisuća kuna, provodi ga Centar UP2DATE iz Zagreba u partnerstvu s Udrugom za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama “Poseban prijatelj” iz Dubrovnika, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Cilj ovog projekta je prilagoditi znamenitosti hrvatske kulturne baštine osobama oštećenog vida kako bi stekle dodatno znanje i kako bi razumjele različite stilove gradnje, različita povijesna razdoblja, različite utjecaje te da bi se u konačnici uključile u kulturni život zajednice.

Vjerujemo da je jučerašnji posjet otoku Lokrumu početak jedne nove suradnje kako bismo otok u budućnosti što više približili osobama s oštećenjem vida.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here