Nedjelja, 3 srpnja, 2022
Home Otok Lokrum Postavljeni Bigbelly spremnici na Lokrumu

Postavljeni Bigbelly spremnici na Lokrumu

0
70
IMG-b8366fd72abb567f9e75552bd051211b-V

Postavljeni Bigbelly spremnici na Lokrumu

Na području posebnog rezervata šumske vegetacije Lokrum postavljeni su pametni spremnici za prikupljanje plastičnog i miješanog komunalnog otpada. Ukupno 20 spremnika postavljeno je na 10 različitih lokacija na otoku.

Riječ je o Bigbelly pametnim spremnicima koji koriste solarnu energiju za napajanje pri čemu se smanjuje emisija CO2 i dodatno štiti okoliš, sam sustav je u potpunosti neovisan, a upravljanje se vrši putem senzorske tehnologije čime se povećava učinkovito upravljanje kapacitetima Javne ustanove Rezervat Lokrum.

Kombinacijom spremnika visokog kapaciteta s prešom i standardnog kapaciteta bez ugrađene preše dobiveno je 10 stanica za odvojeno prikupljanje otpada.

Spremnicima za prikupljanje recikliranog otpada reciklira se plastika koja čini više od 50 % otpada na području Rezervata Lokrum.

Nabava i ugradnja pametnih spremnika ukupne vrijednosti 571.662,00 kuna  sufinancirana je iz projekta „Povijesni vrtovi dubrovačkog područja“ koji se financira iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here