U sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige koji ove godine u fokus stavlja hrvatske autore i hrvatsku knjigu, Društvo dubrovačkih pisaca u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama organizira predstavljanje knjige  “Anka Duper: Povratak – zapisi prognanice”snimatelja i fotografa Nikole Dupera. Uz autora, knjigu će predstaviti i književnik i predsjednik Društva, Boris Njavro

Knjiga je nastala iz zapisa Nikoline majke Anke, odnosno dnevnika kojeg je ona vodila tijekom Domovinskog rata. To su bili zapisi na kuvertama, komadima papira koje je kasnije prepisivala u bilježnicu i, u konačnici, na računalo.

Anka Duper je osnovnu školu završila u Cavtatu kao i srednju stručnu školu. Godine 1960. udala se za Petra Dupera u Mline. Do mirovine je radila u hotelu Mlini, a tada je počela pisati uspomene iz prošlosti bilježeći kako se živjelo u njeno djetinjstvo i mladost. Osim uspomena iz prošlosti objavila je i dnevnik iz Domovinskog rata. Kao uspomenu na voljenu majku i prijateljicu, mrežnu stranicu (http://anka.duper.org/) nastavlja voditi sin Nikola. 

Događanje će se održati u četvrtak, 11. studenoga, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati.

Nakon promocije knjiga će se moći i kupiti, a sav prihod namijenjen je izdavačkoj djelatnosti Društva dubrovačkih pisaca.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here