Potpisan je Ugovor o radovima na energetskoj obnovi zgrade ambulante u Trpnju Doma zdravlja Korčula vrijedan 970 000 kuna. Ugovor je potpisao ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris s izvođačem radova – predstavnikom tvrtke Emplastrum d.o.o. Matom Mihočem, a nazočili su i župan Nikola Dobroslavić s načelnikom Općine Trpanj Jakšom Frankovićem.  Nova zgrada će imati preuređene prostorije, izolaciju iznad grijanog prostora krova, a zamjenit će se vanjska stolarija i učinkovita rasvjetna tijela. U njoj će biti dostupne ambulante obiteljske i dentalne medicine, prostori za zubnog tehničara i stanovi za liječnika i farmaceuta.

“Značajan je ovo resurs unutar općine Trpanj, a na ovaj način će biti na ponos i zadovoljstvo Trpanjaca, Županije i  Doma zdravlja. Jedna zgrada će dobiti kvalitetan i obnovljen prostor koji će biti na korist stanovnicima Trpnja i djelatnicima kako bi se ugodnije osjećali. Nadam se kako će projekt biti uspješno proveden”, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Sebastijan Fabris. 

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitke na potpisivanju ugovora te je izjavio kako je ovaj projekt bitan zbog smanjenja troškova energije što je važno za funkcioniranje zgrade i za unaprjeđenje zdravstva. Istaknuo je i kako će se navedeni projekti napraviti u korist zdravstva, a dug Županije  je da se liječnicima i sestrama osiguraju uvjeti, kao i građanima da dobiju prostore koji su na razini europskih standarda. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here