Foto: Grad Dubrovnik

Cesta koja će povezati zgrade HRVI u Novoj Mokošici nakon uspješno provedenog tehničkog prijema dobila je pravomoćnu uporabnu dozvolu. Radovi su započeli u kolovozu prošle godine i završeni su u dogovorenom roku.

Izgrađen je priključak na gradsku cestu i 322 metra duga prometnica s parkiralištem, četiri kolna ulaza, javnom rasvjetom i hidrantskom mrežom. Navedenim projektom nova ulica se uklopila u gradsku promernicu kod kružnog toka, te će raspolagati s četiri kolna ulaza za pristup zgradama. Duž ceste izvedena je oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija (DTK) i javna rasvjeta.

Izvođač radova bila je tvrtka Texo gradnja d.o.o. iz Mlina, stručni nadzor proveo je Institut IGH d.d. Zagreb, a projektantski nadzor Arhitektura i graditeljstvo Goluža d.o.o. iz Metkovića. Ugovorena vrijednost radova iznosi 5.335.043,40 bez PDV-a.

Podsjetimo, izgradnja četiri zgrade u Novoj Mokošici realizira se u suradnji s Ministarstvom branitelja, a od 108 stanova njih 65 bit će dodijeljeno hrvatskim braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu za program Dubrovačke stanogradnje namijenjen stambenom zbrinjavanju mladih obitelji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here