U organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku otvorena je 5. Međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2021) s temom Globalni izazovi, krizni menadžment i održivi razvoj – Global Challenges, Crisis Management and Sustainable Development. Svečano otvaranje Konferencije održano je danas u Studentskom domu.

Cilj konferencije je okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema bit će na korist ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje. Uz to, ova se znanstvena konferencija održava u dvogodišnjim ciklusima čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao značajan centar suvremene ekonomske misli. Ove godine konferencija se ujedno prenosi i na Zoom platformi.

“Cilj konferencije je kroz diskusiju, različite radionice, panele i radionice razmijeniti iskustva različitih znanstavenika iz različitih dijelova svijeta i pronaći jednostavna rješenja za probleme koje oni izučavaju. Mislim da za Dubrovnik puno znači svako događanje što se tiče organizacije konferencija. Promoviramo naš Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, dovodimo eminentne i uvažene znanstvenike što ima višestruke koristi. Prezentiramo ljepote našega grada, i samim tim, dobar glas o našem gradu možemo proširiti i na druge zemlje, a naravno promoviramo i naše Sveučilište, što nam je izuzetno važno”, izjavila je predsjednica programskog i organizacijskog programa konferencije Ivona Vrdoljak Raguž. 

Pozvani govornici na ovogodišnjoj konferenciji su prof. Daniel Hjorth s Odjela za menadžment, politiku i filozofiju s Copenhagen Business School u Danskoj te prof. Maurizio Zollo, voditelj Odjela za menadžment i poduzetništvo te znanstveni direktor Centra Leonardo.

Uz nastavnike i znanstvenike, otvorenju Konferencije su nazočili i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here