Zbog meteorološke prognoze središnji događaj ovogodišnjih ‘Gusta od kobasica’ izmješta se na drugu lokaciju. Izrada najduže kobasice dubrovačkog kraja i proglašenje pobjednika održat će se u nedjelju, 20. veljače u Domu kulture na Grudi s početkom u 15 sati.

Članovi Agroturizma Konavle uz pomoć sudionika događaja i uz stručno vodstvo dr. sc. Maria Bratulića izradit će rekordnu stometarsku konavosku kobasicu. Za izradu kobasice primjenit će se originalna receptura i mediteransko bilje ubrano na više lokacija u Konavlima. 

Uz pripremu kobasice održat će se i dodjela nagrada i diploma svim natjecateljima koji su 17. i 18. veljače donijeli svoje uzorke domaćih kobasica na ocjenjivanje u ured Agroturizma Konavle. U natjecanju su mogli sudjelovati svi proizvođači kobasica dubrovačkog kraja koji u domaćinstvu za svoje potrebe ili za potrebe tržišta proizvode kobasice.

‘Rekorderka’ će se, nakon izrade i mjerenja, ispeći te će je svi prisutni i degustirati. Ulazak na ovaj događaj je slobodan, ali se provodi uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here