U velikoj vijećnici grada Dubrovnika potpisan je ugovor za izvođenje radova na obnovi, adaptaciji i uređenju Osnovne škole Marina Getaldića na dvije lokacije (na adresi Ilije Sarake 7 – prostor buduće škole i adresi Nikole Gučetića 1 – prostor sadašnje škole Centar). Podsjetimo, u provedenom postupku javne nabave kao ekonomski najpovoljnija odabrana je ponuda tvrtke Alfaplan građenje d.o.o. vrijedna 11.304.323,50 kuna bez PDV-a, TJ.14.130.404,38 kuna s PDV-om. Ovom investicijom nastavljaju se ulaganja u kapacitete osnovnoškolskog obrazovanja koje sustavno provodi ova gradska uprava. Investicijom će se ispuniti svi potrebi preduvjeti priključenja i ove škole režimu nastave u jednoj smjeni.

Novi objekt škole smješten je u nekadašnjoj palači omeđenoj ulicama Ilije Sarake i Pobijana, a koju je za potrebe organiziranja osnovne škole Gradu na korištenje bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija. Za potrebe razredne nastave (od 1. do 3. razreda) organizira se šest učionica ukupne neto korisne površine 263 metra kvadratna, čime se, sukladno Državnom pedagoškom standardu i higijensko-tehničkim zahtjevima, osigurava smještaj do 105 učenika. Nova zgrada škole sadržavat će i prostor za održavanje dodatnih aktivnosti, blagovaonicu te druge servisne prostore i prostore nastavnog osoblja. Preuređenje i obnova postojeće građevine odvijat će se skladu s konzervatorskim smjernicama na način da će se unutrašnjost prilagoditi potrebama škole te će se povećati energetska učinkovitost.

U sklopu projekta predviđena je adaptacija i opremanje manjeg obuhvata zgrade Centar (dodatna učionica s čitaonicom, prostorija za produženi boravak, administracija…), a nakon predviđenih zahvata OŠ Marina Getaldića raspolagat će s ukupno 16 učionica za 8 razreda po dva odjeljenja i adekvatnim kabinetima predmetne nastave. U konačnici, omogućit će se izvođenje nastave u jednoj smjeni. Ideja vodilja ovog projekta jest rješavanje potrebe OŠ Marina Getaldića za napuštanjem prostora Gimnazije Dubrovnik, gdje se odvija dio nastave (od 5. do 8. razreda), a temelji se i na ideji revitaliziranja zapuštenih objekata unutar zidina.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here