Vodovod Dubrovnik održao je konferenciju za medije na temu aktivnosti na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici.  Na  konferenciji su sudjelovali predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, član uprave Vicko Begović, nadzorni inženjer na projektu Joško Butigan te predstavnica Grada Dubrovnika Nikolina Matušić.

Na početku konferencije za novinare predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić osvrnuo se na nedavne prozivke iz MOST-a za projekt izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje stare Mokošice, to jest navodnu devastaciju zaštićenog krajolika.

“Niti smo mi devastatori okoliša niti je taj okoliš zaštićen od konzervatora. Neću nikoga prozivati, ali primili smo svakoga tko je tražio sastanak, pa ne vidim zašto se jedna stranka gura, kad građani znaju da se mogu javiti individualno ili putem gradskog kotara. Sve što radimo radimo uz sve potrebne suglasnosti i građevinske dozvole, kontroliraju nas Hrvatske vode, inspekcije i ministarstva, a obalni pojas već se devastira cijeli ni godina, put je u očajnom stanju, nemilo se gradi, i nitko ne poštuje zabranu prolaska vozila od 5 tona”, izjavio je Matušić dok je član Uprave Vicko Begović objasnio zašto dolazi do onečišćenja mora.

“Nisu tome krivi radovi nego prelijevanje iz septičkih jama koje su propusne. Ljudi tamo nisu imali druge opcije jer će je imati tek kad mi završimo izgradnju sustava, a mi radimo sve da maksimalno umanjimo onečišćenja dok traju radovi. Nelegalne priključke na oborinske vode rješavaju novčanim kaznama te naknadnom legalizacijom i preusmjeravanjem kako trećim osobama ne bi učinili štetu”. 

Grad Dubrovnik ima u planu širenje ceste na dvotračnu i nasipavanje te popločavanje, nakon što završi izgradnja sustava, pa bi cijeli obalni pojas trebao biti kompletno završen, navela je predstavnica Grada na sastanku, Nikolina Matuško.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here