Uspješna violončelistica Ana Rucner stigla je u Dubrovnik i najavila festival ‘Ana u Gradu’ koji će se održati od 18. do 21. lipnja. Festival će početi zajedničkim koncertom tria kojeg čine Ana, Vlada Kalembera i bubnjara Marka Duvnjaka  u Lazaretima. Program će biti prilagođen različitim glazbenim ukusima. Publika će imati priliku poslušati hitove Srebrnih krila kao i uspješnice Vlada Kalembera. Drugi dio koncerta će preuzeti Ana, koja će uz Marka Duvnjaka na bubnjevima izvesti obrade svjetskih uspješnica, filmskih tema i poznatih klasičnih skladbi. 

U petak posjetitelje festivala očekuje svečana promocija zbirki priča za djecu Dragutima Rucnera ‘Djedove priče unucima’, koji je inače Anin djed, koja će se održati u Kneževu dvoru s početkom u 20 sati. U sklopu promocije, Ana će održati i zajednički koncert sa svojim roditeljima. Središnji dio festivala je tradicionalni koncert ‘Pozdrav ljetu’ kojeg će Ana održati u amfiteatru Excelsea nekretnina na Srđu.

Na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, 21. lipnja u 5 sati ujutro posjetitelji će uživati u sjajnom repertoaru i izlasku prvog ljetnog sunca. Uz Anu će nastupati i gitarst Ivan Raič, mandolinist Marko Markovina, a uz glazbene brojeve, posjetititelji će moći uživati i u čitanju poezije glumca Vedrana Mlikote. Istog dana u večernjim satima Ana će u pratnji bubnjara Marka Duvnjaka pozdraviti i zalazak ljetnog sunca u Sunset Beach-u Dubrovnik u Uvali Lapad.

Ana ne krije emocije i oduševljenje što i ove godine može nastupati u Dubrovniku, te je zahvalila na podršci koju ima od grada. “Izuzetno sam ponosna i sretna što ću i ove godine održati svoj festival . Divno je što će mi se druge večeri pridružiti moji roditelji, s kojima ću održati mini koncert uz promociju knjige koja za mene ima veliku vrijednost jer je te divne priče napisao moj pokojni djed Dragutin Rucner. Zahvaljujem Gradu Dubrovniku na podršci svih ovih godina”, izjavila je Ana. 

Svake godine festival ‘Ana u Gradu’ podržava i mlade glazbenike u Dubrovniku. Ove godine Ana Rucner je odlučila stati iza maturantice, talentirane violonistice, učenice Umjetničke škole Ane Vidojević. Mladoj umjetnici je kupila gudalo, i pomoći će joj u financiranju potrebne opreme za violinu.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here