Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicima Joškom Cebalom i Žaklinom Marević obišao je novouređene prostorije oftalmološke operacijske sale i dermatovenerološke poliklinike u Općoj bolnici Dubrovnik. Uređeni su u sklopu projekta “Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću”.

Projekt je vrijedan 3,15 milijuna kuna, a projekt Dnevne bolnice u Dubrovniku i Metkoviću iznosi 50 milijuna kuna. 

„Tu je i građevinski dio bolnice u Metkoviću, ali i projekt opremanja i modernizacije opreme sadašnje bolnice te adaptacija prostora koje je župan Dobroslavić danas obišao. Također, u tijeku je postupak javne nabave za instrumente i opremu oftalmološke sale u vrijednosti od 2,25 milijuna kuna. Ukupna vrijednost ovog dijela koji se odnosi na operacijske sale iznosi oko 5,5 milijuna kuna. Našim pacijentima i našim djelatnicima želimo osigurati uvjete najsuvremenijeg liječenja, ali i boravka u našoj bolnici“, izjavio je ravnatelj bolnice, dr. Marijo Bekić. 

„U Općoj bolnici Dubrovnik smo uredili objedinjeni hitni bolnički prijem europskim sredstvima, odjel za palijativu, nabavljali smo opremu za radiologiju, dva uređaja vrijedna 2,5 milijuna kuna, dodatnim sredstvima smo pomagali u Covid krizi, davali smo Bolnici poticaj za pitanja stanovanja gostujućih liječnika. Zajedničkim naporima smo osigurali da je svaki naš sugrađanin primio odgovarajuću zdravstvenu pomoć i skrb i nikad se nije dogodilo da nedostaje lijekova u našoj bolnici i drugim zdravstvenim ustanovama,“ izjavio je župan Nikola Dobroslavić i dodao:

„Planiramo cjelovitu obnovu Opće bolnice Dubrovnik. Taj se projekt već priprema. To će biti energetska, posvemašnja obnova jer će se mijenjati i same instalacije zgrade koja će omogućiti bolju zaštitu, veću uštedu energije, ali i bolje uvjete za naše pacijente i liječnike”. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here