Mali lutkarski festival Pupica i ove godine donosi pregršt zabave za najmlađe. Od 2. do 5. rujna u parku Gradac i Kinu Slavica moći će se poslušati bajke te pogledati lutkarske predstave i filmovi u organizaciji Kulturnog društva Aster– Dubrovnik.

Festival će biti otvoren 2. rujna pripovijedanjem bajki u parku Gradac. Na istom mjestu u subotu (4. rujna) bit će organizirana i interaktivna igra – lutkarski lov na blago za djecu od šest i više godina (mlađa djeca trebaju biti u pratnji).

U Kinu Slavica održat će se tri lutkarske predstave te će biti prikazani lutkarski filmovi. U petak se može pogledati predstava Čarobni grah koju će odigrati članovi Astera.

Tanja Baletić iz Slovenskog kulturnog društva Lipa u subotu odigrat će Macu Papučaricu, a posljednji dan festivala gostovat će Iva Tadej, inače članica eksperimentalnog lutkarskog kazališta Let iz Zagreba, s predstavom Crvena.

Od filmova publiku očekuje noviji češki film o lutkama Luka i čarobni muzej, dok se u nedjelju mogu pogledati  dogodovštine kultnih čeških meštara Pata i Mata u A je to.

Udruga Slagalica predstavit će dječje slikovnice Nosonja i Vitez Vilim od Kupinova dvora Renate Zlatković u suradnji s Asterom, koji će predstavljanje popratiti kamišibaj pripovijedanjem, dok će sudionici likovne radionice Šarena školica Kuće Bukovac iz Cavtata u nedjelju prikazati svoj lutkarski igrokaz Kako je Vlaho postao slikar?

Za sva događanja potrebno se prijaviti na e-adresu asterdubrovnik@gmail.com.

Članovi udruge Aster zahvaljuju Kinematografima Dubrovnik i Đivi Galov na suradnji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here