Američka zrakoplovna tvrtka Delta Air Lines od 3. srpnja stiže u Dubrovnik, i tako će izravno povezati Dubrovnik i New York. Navedeni zračni prijevoznik će prometovati kroz srpanj, kolovoz i rujan četiri puta tjedno, a svi zrakoplovi tijekom srpnja su popunjeni. U ponudi će biti 1808 sjedećih mjesta, a letovi će se obavljati u suradnji s Deltinim europskim partnerima Air France, KLM i Virgin Atlantic. Inače, Hrvatska je prva nova europska zemlja u kojoj Delta započinje s letovima od početka pandemije. 

„Naši letovi za Dubrovnik se pokazuju popularnima jer naši američki klijenti traže nova iskustva u vrijeme kada se svijet ponovno otvara za međunarodna putovanja“, rekao je regionalni voditelj prodaje Delta Air Linesa Thomas Brandt.  „Ponosni smo što podupiremo turistički oporavak Hrvatske, dok istovremeno osiguravamo sigurno okruženje za putovanja u skladu sa zahtjevom zemlje za dokaz o cijepljenju ili o negativnom testu za sve putnike prije nego što se ukrcaju na let“.

„Nakon 2020. u kojoj je zračna luka bila tiša nego što je ikad bila, Deltina nova linija iz New Yorka će nam pomoći da 2021. bude uspješnija i da zadržimo radna mjesta naših kolega. Ovo je uzbudljivo vrijeme za Dubrovnik, kada po prvi puta pozdravljamo Deltu ovog vikenda,“ rekao je  direktor Zračne luke Dubrovnik, Frano Luetić. 

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković naglasio je kako je dolazak Delta Airlinesa velika prilika za Dubrovnik te da će to biti model koji će slijediti i druge kompanije. Franković je dodao kako se nada da će navedena zrakoplovna tvrtka produžiti letove na više od tri mjeseca te postati u konačnici cjelogodišnja linija. 

Inače, Delta Air Lines je jedna od najvećih svjetskih zrakoplovnih tvrtki. Ističe se kao globalni predvodnik u području sigurnosti, inovacija, pouzdanosti i korisničkog iskustva. Zahvaljujući svojim zaposlenicima diljem svijeta,  predvodi zrakoplovnu industriju u operativnoj izvrsnosti i zadržava reputaciju za nagrađivanu korisničku uslugu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here