Danas je na službenoj konferenciji za medije predstavljen dramski repertoar u Kazalištu Marina Držića.  Za ovu godinu najavljeno je mnoštvo premijera u samostalnoj produkciji te koprodukciji s drugim hrvatskim kazalištima.
21. siječnja prvo će igrati predstava “Jel’ tako Zorane?” u suradnji s Kazalištem Moruzgva prema tekstu Tanje Mravak u režiji Tamare Damjanović. Nakon toga u veljači publiku očekuje autorski projekt Livije Pandur – “Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije”, a potom za proljeće je najavljen mjuzikl “Dundo Maroje” (Jusić / Držić / Stražičić / Fotez) u koprodukciji s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom.
Do kraja godine odigrat će se još Ionescove “Stolice”, Ibsenova “Nora” (u koprodukciji s GK Joza Ivakić iz Vinkovaca) te “Čarobni Frulaš” (adaptacija Grazio / Turčinović). Bit će prilike i za reprize iz prethodnih sezona KMD-a (“Tramvaj zvan žudnja”, “Orašar”, “Južina”, “Kate Kapuralica”,…) a od gostovanja će biti suradnje između ostalog s ZKM-om, HNK Šibenik, HNK Zadar, HNK Osijek. 

Uz najavu godišnjeg programa danas je također u javnost pušten službeni trailer u kojemu se pojavljuju glumice Ivana Gulin i Marija Šegvić. Snimanje je bilo u prostorima dubrovačkog Muzeja crvene povijesti, a produkciju potpisuje Miran Brautović – Palm Productions uz režiju Paola Tišljarića i glazbu Žarka Dragojevića. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here