Na Lastovu se održava Kulturno ljeto koje uključuje razne aktivnosti, od manifestacija kušanja lokalnih proizvoda, večeri folklora i klape, ali i mnogih drugih.

U organizaciji Turističke zajednice Općine Lastovo 7. kolovoza u 20 sati na Pjevoru u mjestu Lastovo održat će se Ribarska večer „Što su jeli naši stari“. Pripremat će se lokalna autohtona i tradicionalna riblja jela „po starinski“ i promovirati lokalno ribarsko nasljeđe i tradicija pomorske kulture. U gastro ponudi će se naći najpoznatiji lastovski specijalitet – srdjele na ražnju, kao i slanutak i pojak sa slanim srdjelama, pržena sitna riba, sipa s bobom, hobotnica s pulentom, rižot od sipe, srdjele rasplatuše, patate na salatu i mnogi drugi domaći okusi. U sklopu ove večeri bit će organizirana i kulinarska škola – kuhanje ribljeg brodeta, kao i edukativna radionica za djecu koju će održati djelatnici Javne ustanove Parka prirode Lastovsko otočje o vrstama riba u našem akvatoriju, njihovim karakteristikama, načinu raspoznavanja, ugroženosti ribljih vrsta i važnosti njihovog konzumiranja kao jedne od najzdravijih namirnica. U glazbenom dijelu programa će nastupiti: Duo M&G, klapa Ladesta, klapa Fumari i KUD Lastovo. Ulazak je slobodan, a hrana besplatna.

Navedeni projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo kroz Operativni program za pomorstvo i ribarstvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here