Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Turistička zajednica grada Dubrovnika organizira tematski razgled Grada “Miris žene“. Događaj je besplatan i vodit će ga autorica i vodičica Vesna Barišić, a na rasporedu je u subotu 5. ožujka, nedjelju 6.ožujka i utorak 8. ožujka u 9.30 sati na hrvatskom i u 12 sati na engleskom jeziku. 

U stoljetnom postojanju Dubrovačke Republike žene su smatrane obiteljskom imovinom i teško je danas pronaći tragove njihovog postojanja. Pjesnici su ih veličali u svojim djelima, učenici im posvećivali svoja otkrića, a istovremeno ih loše tretirali. Iako su u Dubrovačkom arhivu rijetki dokumenti koji svjedoče o postojanju žena u gradu, tragovi njihovih života sačuvani su u svakom kamenu, kući i crkvi. Pridružite nam se na šetnji kojom ćemo pokušati približiti položaj žena u Dubrovniku, poručuju iz Turističke zajednice. 

Zbog epidemioloških mjera broj sudionika je ograničen, stoga je potrebno potvrditi dolazak do petka, 4. ožujka, do 17 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili broj telefona: +38520312011.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here