U organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika od 1. do 3. travnja održat će se manifestacija “Dubrovnik Flower Market” .

Prvi dan programa na šetnici u Uvali Lapad od 10 do 18 sati bit će organizirani tradicionalni sajmovi i prodaja cvijeća, a dan poslije u parku Luja Šoletića u Gružu od 7.30 do 16 sati. Ove godine na sajmu sudjeluju Vrtlar d.o.o., CZR Josipovac, Ankora d.o.o., OPG Meštrić, Agrovrt Metković, Vrtni centar Valent, OPG Bagić, Proizvođač cvijeća i presadnica Mesić te OPG Varvir.

U petak, 1. travnja od 10 do 12 sati, u Uvali Lapad održat će se “Info kutak o štetnosti pajasena”. Cilj projekta je informirati javnost u svrhu podizanja svijesti o negativnom utjecaju pajasena, kao i od ostalih invazivnih stranih vrsta. Drugog dana manifestacije, u Parku Luja Šoletića od 9 do 13 sati organizirana je “Ambulanta za biljke” gdje će se posjetitelji moći posavjetovati o zdravlju i zaštiti biljaka sa stručnim osobljem Kristinom Skvrce, dugogodišnjom cvjećarkom i dipl. aranžerkom interijera, Zrinkom Kesić, dipl.ing.agr., Tajanom Vulević, specijalisticom rasadničarstva te Vladimirom Vuletićem, dipl.ing.agr.

Dani otvorenih vrata u cvjećarnicama za sve ljubitelje cvijeća i vrtlarstva s prigodnom ponudom, bogatim izborom sadnica cvijeća, povrća i začinskog bilja organizirani su na iste datume u trgovinama Ankora d.o.o. u Zatonu i Gružu, Cvjećarnica Cvijet by Kike, Cvjećarnici Patrea te kućici Vrtlar na Pilama.

Osim tradicionalnog sajma cvijeća, program je obogaćen i vođenom turom “Dubrovački đardini” autorice Vesne Barišić, koja će ispričati kako su izgledali dubrovački đardini. Tematski razgled organizira se besplatno za posjetitelje i građane u petak u 16 sati, u subotu u 14 sati ispred TIC-a Pile te u nedjelju u 10 sati uz potvrdu dolaska do četvrtka, 1. travnja, do 12 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili broj telofona: +38520312011.

Posljednjeg dana manifestacije, u nedjelju 3.travnja, organizirana je Radionica branja i pripremanja samoniklog bilja na Lopudu. Voditeljice radionice Jadranka Ničetić i Katija Živković vodit će kroz berbu te pripremu i kušanje nabranog bilja u restoranu Mandrač na Lopudu. Cijena kotizacije iznosi 75 kn, a uključuje kavu, limunadu, komad torte, tiskanu brošuricu i radionicu pripreme jela od nabranog bilja. Prijevoz nije organiziran, a redovna brodska linija za Lopud polazi iz Luke Gruž u 9.30 sati, a povratak je u 18.15 sati. Potrebna je prijava do petka, 1.travnja, do 18 sati, na e-mail: tic.pile@tzdubrovnik.hr ili broj telofona: +38520312011

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here