Dubrovačka premijera nagrađivanog dugometražnog dokumentarnog filma Tvornice radnicima redatelja Srđana Kovačevića održat će se sutra u 20 sati u kino dvorani Visia. Poslije projekcije uslijedit će razgovor s redateljem koji će moderirati Krešo Glavinić.

Nakon svjetske premijere u lipnju prošle godine na Međunarodnom natjecateljskom programu Sheffield DocFesta, film je prikazan na brojnim međunarodnim i domaćim festivalima. Među ostalim, osvojio je nagradu Fipresci na Motovun Film Festivalu, nagradu za najbolji film na Liburnija Film Festivalu i najbolji dokumentarni film na Filmskom festivalu u Trstu, a dobitnik je i nagrade Oktavijan za Najbolji dugometražni dokumentarni film 2022.

Priča filma prati radnike koji se bore za opstanak u kapitalističkoj ekonomiji. Portret je to zajednice koja udružuje snage kako bi zaštitila svoj rad i spremna je podnijeti žrtvu na putu prema cilju. 

Film je nastao u produkciji kuće Fade In, a producirali su ga Sabina Krešić i Luka Venturin uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here