Foto: edubrovnik.org

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na sastanku premijera Plenkovića sa županima, gradonačelnikom Grada Zagreba, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina.  Razgovaralo se o okviru za nastavak partnerstva i suradnje Vlade s jedinicama lokalne i područne samouprave, prioritetima Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te novom Višegodišnjem financijskom okviru, kao i o daljnjoj dinamici procesa cijepljenja te pripremi za turističku sezonu.

“Ovo partnerstvo smatramo jednim od glavnih postignuća naše prve vlade i uvjeren sam da će to biti praksa od koje nitko u budućnosti neće odustati,” rekao je predsjednik Vlade, te podsjetio da je navedenim načinom suradnje osigurano kvalitetno višerazinsko upravljanje Hrvatskom.

“Pridonosimo realizaciji lokalnih razvojnih projekata u sinergiji rada Vlade, županija, gradova i općina, prepoznajemo potrebe građana po načelu supsidijarnosti, načelu koje je za sve vas posebno važno, jer vi ste ti koji ste najbliže građanima i znate koju vrstu odluka treba donositi na razini izvršne vlasti ili predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne samouprave”, kazao je Plenković te naveo četiri načela na kojima se temelji navedena suradnja. To su stalan i sustavan dijalog, provođenje načela funkcionalne decentralizacije, fiskalna decentralizacija i projektna suradnja.
Glavna tema sastanka je bila procijepljenost i priprema turističke sezone, gdje je zaključeno da je sveobuhvatno cijepljenje ključan faktor za osiguranje zdravlja sugrađana i za uspješnu turističku sezonu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here