Župa dubrovačka intenzivno radi na razvoju, a s obzirom na činjenicu kako je prema posljednjem popisu stanovništva zabilježen veliki porast i kako mladi  ljudi sve više osnivaju svoje obitelji te prepoznaju Župu kao mjesto u kojem se može lijepo i sigurno živjeti, neophodno je riješiti komunalne probleme. 

Zahvaljujući zajedničkoj investiciji Vodovoda i Općine Župa dubrovačka, uskoro će biti gotov novi kilometar mreže javne odvodnje. Naime, izgradnja gotovo tri milijuna kuna vrijednog kanalizacijskog kolektora pred samim je završetkom.

„Ovih dana radimo na kućnim priključcima, izjavio je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić. To je tek početak jedne veće priče koja predstoji s obzirom na to da u Čibači živi veliki broj ljudi. Na ovaj način se stvaraju preduvjeti  kako bi se išlo u nove investicije, a trenutačno smo u iznalasku sredstava“, poručio je Matušić.

Posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirali su se i razgovori s Hrvatskim vodama kako bi se našao način financiranja kanalizacijskog sustava i u drugim dijelovima Župe dubrovačke no neke manje investicije već su u poslovnom planu Vodovoda za ovu godinu čime se potvrđuje prisutnost Vodovoda na svim područjima.

O nekim konkretnim datumima spajanja Čibače, ali i drugih mjesta na mrežu javne odvodnje Matušić ipak nije mogao govoriti.

U ovim trenutcima, bilo bi od mene neodgovorno reći kako će to biti ove godine jer je pred Vodovodom Aglomeracija Dubrovnik koja je iznimno financijski zahtjevna te u ovom trenutku nema zatvorene financijske konstrukcije za ovaj projekt u Župi dubrovačkoj, a puno će ovisiti i o izvorima financiranja no trudit ćemo se da to bude što prije“ – rekao je Lukša Matušić.

Dionica na kojoj se radi je iznimno zahtjevna, poteškoća je bilo i sa samom vrstom terena, ali i situacija s Covidom je utjecala na određene promjene no Matušić ističe kako se na izgradnji radi i brže od očekivanog te kako vjeruje da će završetak radova na ovoj investiciji biti i prije zadanog roka tj. do ljeta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here