U čemu je ljepota učenja stranih jezika? Ona se može objasniti onim trenutkom kada dobijete priliku obratiti se nekome na njegovom materinskom jeziku. To je trenutak u kojem ste sretni i ponosni što se možete služiti tim jezikom, a to često i oduševi sugovornika. U današnje vrijeme većina svjetske populacije govori engleski jezik koji pruža ljudima iz različitih kutaka svijeta mogućnost sporazumijevanja. S obzirom na njegovu rasprostranjenost, znanje engleskog jezika postalo je standard. Kako bi se istaknuli u svojoj profesiji, potrebno je ići korak dalje. S obzirom na to da je turizam glavna gospodarska grana u Dubrovniku, turistički djelatnici koji govore različite strane jezike poboljšavaju kvalitetu usluge.

U 2021. sam godini dobila priliku više puta boraviti u švicarskome gradiću Morges koji se nalazi u francuskom kantonu. U svakodnevnim sam situacijama “tjerala” samu sebe na komuniciranje na francuskom jeziku, koji sam učila u srednjoj školi i koji sada učim na fakultetu, onoliko koliko bi me sugovornici uspijevali razumjeti. Osjećaj sreće i ponosa koji bi uslijedio je jedinstven.

Učenje novih jezika nije lako (kao ni mnogo toga u životu), ali čim postanemo svjesni brojnih prednosti koje nosi sa sobom poznavanje stranih jezika, želimo znati i učiti još više.  Učenje stranih jezika je ulaganje u sebe, uvećava vrijednost pojedinca, a time otvara nove mogućnosti. 

Predhodni članakOdluka o rezultatima drugog Erasmus+ natječaja za studijski boravak studenata u ljetnom semestru ak. 2021./2022.g., Ka103 projekt 2020.g.
Slijedeći članakNATJEČAJ / JAVNI POZIV – centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here